Rólunk Bemutatkozás

 

A Botanicon Kert Klub megálmodója, a Hill-top Családi Napközi vezetője, valamint a KERTpedagógia és a Gyógynövények és tanösvények című könyvek szerzője, Szalontai Kriszta vagyok. 

Gyermekkorom óta a természet világa foglalkoztat, sokéves újságírói és szerkesztői munkásságom után kanyarodok vissza eredeti hobbimhoz a Kert Klub létrehozásával. A körülöttünk élő természetet különböző szakkörök, bemutatók során, élményeken keresztül hozom közelebb a gyermekekhez. A játékos ismeretterjesztésben legfőbb segítőm és tanácsadóm tízenéves fiam, Papp Sólyom - hiszen ki is tudná jobban, mi kell a gyerekeknek, mint egy gyerek?

A Budapesti Corvinus Egyetem kertészmérnöki diplomájával rendelkezem. A gyógynövény termesztés szakirányt választottam, tanulmányaim során szabadföldi kísérletben is volt szerencsém részt venni, valamint a mintákat kiértékelő laboratóriumi vizsgálatokban is gyakorlatot szereztem. Ám ennél is nagyobb élményt jelentett, amikor kisfiammal és barátaival kertészkedhettem, amikor ovisok kezébe nagyítót adva jártuk be az udvart és csodáltuk meg a virágokat, vagy amikor kisiskolásoknak fűszerbemutatót és -kóstolót tarthattam. Hogy gyermekekkel foglalkozhassak, átadhassam nekik a természet szeretetét, s együtt kertészkedhessünk, pedagógiai asszisztens felsőfokú szakképesítést szereztem.

Gyerekekkel növényt ültetni, metszeni, öntözni jó! A termőföld illatát, a kakukkfű ízét a könyvek nem tudják bemutatni. Hiszem, hogy a környezeti nevelés csak tapintható, átélhető formában, tapasztalati úton valósítható meg hatékonyan. Szívügyemnek tekintem az egészséges életmódra nevelés és a gyógynövényekkel való gyógyítás lehetőségeinek terjesztését, valamint a testet-lelket karban tartó kertészkedés népszerűsítését. Hill-top Családi Napközink - más programok mellett - a bölcsis és ovis korosztálynak kínálja mindezt.

Ha tetszik kezdeményezésünk, jelentkezzen programjainkra, ismerjük meg egymást! Köszönöm érdeklődését és szeretettel várom gyermekét!


Szalontai Kriszta ügyvezető

kriszta@botanicon.hu     06-30-895-5395


Cím: 1121 Budapest, Kázmér út 51. · Telefonszám: 06 (30) 895-5395 · E-mail cím: info@botanicon.hu