Botanicon Tanoda Tankert

Magántanulói csoportunkba a természet iránt érdeklődő gyermekeket várunk, de a nehezen beilleszkedő, visszahúzódó, vagy szorongó gyermekek viselkedésére is jótékonyan hat a természet közelsége. A Botanicon Tanoda és Tankert Budapest XII. kerületében, csöndes, jó levegőjű helyen, természetvédelmi terület szomszédságában helyezkedik el.

A Tankert a “Környezettudatos élménybázis” szlogent kapta, kifejezve szándékunkat, hogy a környezeti nevelést, az egészséges életmódra nevelést és a fenntarthatóságra nevelést élményeken keresztül valósítsuk meg. Erről a bázisról kiindulva szervezzük szakköreinket, kirándulásainkat, táborainkat is. Kivételes adottság, hogy kertünk meghosszabbítása az erdő, így a kertpedagógiai foglalkozások mellett a “rengeteget” is bejárjuk, meg tudjuk mutatni ezer arcát.

2019 nyarán is több különböző tematikájú tábort tartunk, a Túrák, táborok menüpontban tájékozódhat a turnusokról.

A Botanicon Tanodában gyakran a természeti értékeken keresztül történik az ismeretszerzés: a kertművelés, a bogarászás és a madárles a mindennapjaink része, mint a testnevelés és környezeti nevelés komplex eszközei. A kertpedagógia nemcsak érzékenyít az élőlények iránt, hanem az ültetési, gyomlálási feladatokon keresztül növeli a koncentrációt, a figyelem megtartását, valamint hozzájárul a finommotorika fejlődéséhez. A mozgás fejlődése, összerendezettsége pedig jótékonyan hat a tanulási folyamatokra. Ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat foglaltuk össze KERTpedagógia: Nevelés a kertben - Kertészet az oktatásban című könyvünkben.

Interjú Szalontai Krisztával kertpedagógiáról, itt: Egy kis botanika, egy kis kaland...


Cím: 1121 Budapest, Kázmér út 51. · Telefonszám: 06 (30) 895-5395 · E-mail cím: info@botanicon.hu