Rólunk Kert Klub

Küldetésünk az egészséges életmódra nevelés és a gyógynövényekkel való gyógyítás lehetőségeinek terjesztése, valamint a testet-lelket karban tartó kertészkedés népszerűsítése. Táborainkban és programjainkon is rendszeresen kertészkedünk a ránk bízott gyermekekkel.

A kert egy kis darab a természetből: benne, általa tanulmányozhatjuk az élőlényeket és életfolyamataikat, a víz körforgását, az évszakok változását. Így közelebb kerülünk környezetünk elemeihez, jobban megértjük azokat, s így másokat és magunkat is. A Kert Klub azért alakult, hogy lehetőséget teremtsünk megismerni a gyermekeknek a kertészkedés örömeit és fejlesztő hatásait. Tankertünkben szervezetten, felügyelet mellett, mégis önállóan kertészkedhetnek: magot vethetnek, ültethetnek, öntözhetnek. Ám ennél jóval több történik! Jó levegőn, játékos formában ismerik meg a körfolyamatokat, a természet működését. Felelősséget vállalhatnak az általuk gondozott növényekért.
Az évszaknak megfelelően, vagy egy közelgő ünnepre készülve ültetünk virágot, csíráztatunk magot, kóstolunk gyógyteát. Ha az időjárás engedi, természetismereti sétát teszünk, faleveleket gyűjtünk, koszorút kötünk, télen a rügyeket figyeljük és várjuk az első tavaszi virágok megjelenését. Tantermi foglalkozásainkhoz minden szükséges eszközt biztosítunk, a kertészkedéshez minőségi növényeket válogatunk, hogy a kis kertészeknek minél tovább örömet okozzanak. A cél a kertészkedés és ezen keresztül a természet megszerettetése, a gondozott növényekre - és egymásra - való odafigyelés megélése.

Játékos foglalkozásainkat, természetismereti sétáinkat minden évszakban megtartjuk. Hiszünk abban, hogy a természet mindig újat mutat, s hogy a környezeti nevelés csak tapasztalati úton valósulhat meg. Várjuk jelentkezését programjainkra, túráinkra, táborainkba!

Jelentkezni a Jelentkezés menüpontban a legegyszerűbb.


Cím: 1121 Budapest, Kázmér út 51. · Telefonszám: 06 (30) 895-5395 · E-mail cím: info@botanicon.hu