Események Kertrendezvények

Tök jó nap
Az ősz színeiben pompázó tanösvény végigvezeti a látogatókat az októberi fűszerkínálaton, majd gyönyörködhetünk a panorámában. A nyári konyhában az őszi kert gyógynövényeivel, ehető virágaival ismerkedünk, de a főszereplő a tök lesz!

Sósan, édesen, hidegen, melegen. Ki lehet próbálni, milyen együtt a chili, a rózsa meg a tök, hogyan simul bársonyosan egybe a bársonyos narancssárga a körömvirág finoman kesernyés citromsárgájával, milyen, ha mazsolával és hagymával kerül pitébe... sok-sok ötlet Halmos Monika fitoterapeuta konyhájából a virágos vendégasztalon. Nem csak kóstolni lehet, aki szeretne, maga is bekapcsolódhat az alkotásba. És közben előkerül egy kicsit a kerti irodalom is, sőt, megtudhatjuk, milyen utat járt be a tök a magyar konyhában, hogyan lett a sertéstakarmányból és a szegény ember ételéből igazi csemege, és azt is, hogy a tökjó, tökrészeg, töksötét szavaknak mi közük a tökhöz.
Időpont: október 27. vasárnap 10.00-12.00 óráig

Helyszín: Botanicon Kert Klub (1121 Budapest, Kázmér út 51.)
Részvételi díj: 6500 Ft/fő, amely tartalmazza a szakvezetést a kerti tanösvényen, a tökös kóstolót legalább 5 tételben és egy pohár frissítő gyógynövényes italt.
Jelentkezés és további információ: info@botanicon.hu
Várunk mindenkit szeretettel, a kertrendezvényt elsősorban családoknak ajánljuk, kisebb-nagyobb gyermekeket is szívesen látunk. (Maximum létszám: 20 fő)

A Tök jó nap után kezdődik 3 napos ŐSZI TÁBORUNK 4-12 éves gyermekek számára. A tábor programja a Táborok menüpontban olvasható.


Cím: 1121 Budapest, Kázmér út 51. · Telefonszám: 06 (30) 895-5395 · E-mail cím: info@botanicon.hu