Programok Túra Klub

Kirándulások gyerekeknek

Játékos természetismeret gyermekfelügyelettel

2024. őszén újra:

Kirándulások a Budai-hegyekben

Természettudományos séta sok megállóval és szemlélődéssel. A változatos tavaszi táj élővilágának megismerése, a tavaszi virágok és a szezonális gyógynövények megismerése, majd játszótéri program.

Hasznos program a gyereknek, 4 óra szabadidő a szülőnek.

 

A Botanicon Túra Klub a gyermekfelügyeletnek egy olyan módja, mely során a gyermekek a jó levegőn tartózkodnak, mozognak, és a természettel kapcsolatos ismeretekre tesznek szert.

* A program 14-18 óráig tart, 4 órát töltünk a szabadban.

* A séta hossza kb. 4-5 km.

* A kirándulást 6-12 éves gyermekeknek ajánljuk (a program szülők nélkül zajlik).

* A kirándulásokat rossz idő esetén is megtartjuk! Nagyon rossz idő esetén esőnapot hirdetünk.

* Az időjárásnak megfelelő, erdei utakhoz való ruhát és cipőt, valamint hátizsákban enni- és innivalót kérünk!

* Távcsőt, fényképezőgépet, térképet, iránytűt, határozókönyvet szabad hozni.

 

Kiindulási és érkezési helyszín: 1121 Budapest, Kázmér út 58. mellett, az erdő bejáratánál.

A túra ára természetismereti programmal, 4 órás gyermekfelügyelettel: 6.000 Ft/gyermek.

A túrát vezeti: Szalontai Kriszta környezeti nevelő www.szalontaikriszta.hu

Bővebb információk, jelentkezés: 06-30-895-5395, info@botanicon.hu

Facebook oldalunk: www.facebook.com/BotaniconTuraKlub

 

A Botanicon Túra Klub őszi és tavaszi kirándulásokkal várja a természet iránt érdeklődő gyermekeket. Az erdei kirándulások során a természetben való helyes viselkedésre éppúgy felhívjuk a résztvevők figyelmét, mint az ott fellelhető gyógynövények, fák és állatok változatosságára. Terepi megfigyeléseket is végzünk, így a gyermekek a foglalkozás során a természetben jelen levő összefüggéseket is megismerhetik.

Az őszi és tavaszi túrák más-más útvonalon kerülnek megrendezésre, így a különböző tájak szépségeivel, jellegzetességeivel is megismerkedhetnek a gyermekek. Nem teljesítménytúráról van szó, hanem terepi szemlélődésről, így kisebbek, vagy kiránduláshoz nem szokott gyermekek számára is könnyen teljesíthető a program. A kirándulás szülők nélkül zajlik, vagyis amíg a gyermekek a jó levegőn tanulnak és szórakoznak, addig a szülőknek 4 óra szabadidő áll rendelkezésére. A tíz éve működő Botanicon Kert Klub és Túra Klub népszerű környezeti nevelési programjai közül az őszi és a tavaszi időszakban az erdő élővilágát mutatja be, ezen keresztül a természetjárás megszerettetését tűzte ki céljául.

A Botanicon Túra Klub egy lakossági szolgáltatás, mely kombinálja a gyermekfelügyeletet a környezeti neveléssel. Azonban kirándulásokat széles körben tartunk. Osztálykirándulás formájában iskolások és ovis csoportok számára is elérhető a szezonális program, melynek tematikáját a pedagógusokkal közösen állítjuk össze. Nyugdíjasklubok, baráti társaságok, cégek számára is szívesen szervezünk kirándulást az egyéni igények figyelembe vételével.


Cím: 1121 Budapest, Kázmér út 51. · Telefonszám: 06 (30) 895-5395 · E-mail cím: info@botanicon.hu