Botanicon Tanoda Ki lehet magántanuló?

Jelenleg nem tudunk új gyermekeket felvenni.

A köznevelési törvény szerint tankötelezettségét bárki teljesítheti magántanulóként is, akinek ezt a státuszt kérvényezi szülője az iskola igazgatójánál. Leendő elsősöknek is szükséges beiratkozni a körzeti vagy választott iskolába, majd kérvényezni a magántanulói státuszt. Körzeti iskola esetén ezt a szülő feladata intézni. Azonban lehetőség van partneriskolánkba is beiratkozni, ahol barátságos légkörben, előre egyeztetett módon történik a vizsgáztatás. Tanodánk segítséget nyújt abban, hogy a gyermekek a nálunk megszokott családias bánásmódban részesüljenek a félévi és év végi vizsgáik során is, így sikerélményük legyen és növekedjen önbizalmuk.

Ki járhat Tanodánkba? Magántanuló státuszú általános iskolás gyermek, valamint olyan "problémásnak" minősített általános iskolás gyermek, akinek fejlesztéséhez nem szükséges fejlesztőpedagógus jelenléte.
A Botanicon Tanoda nem iskola, hanem magántanulói közösség. Segítünk abban, hogy a gyermekkor a gyermekről szóljon, ne a tananyagról. Nevelési elveink a Neill-féle Summerhilli Szabad Iskola és a Scsetyinyin-féle Orosz Életiskola, valamint Carl Rogers személyközpontú felfogásához állnak közel. Szeretettel várjuk a gyermekeket egy oldott, barátságos légkörben, az élet szép és érdekes dolgaival!

 

"KISTESTVÉRÜNK" A HILL-TOP TANODA, AHOVÁ BÖLCSIS ÉS OVIS GYEREKEKET VÁRUNK. Tovább olvasom...


Cím: 1121 Budapest, Kázmér út 51. · Telefonszám: 06 (30) 895-5395 · E-mail cím: info@botanicon.hu